Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

Wazig zien is vaak een aanwijzing dat er een oogprobleem aanwezig is. Het kan betrekking hebben op één oog of beide ogen. Je spreekt over eenzijdig wazig zicht wanneer je aan één oog wazig ziet en over bilatraal wazig zien wanneer je er aan beide ogen last van hebt. Het kan zijn dat de problemen zich sporadisch voordoen of gedurende langere tijd, het is hoe dan ook van groot belang dat je een optometrist of oogarts naar dit probleem laat kijken. Bij wazig zien ben je veelal niet in staat om goed auto te kunnen rijden of andere dingen die scherp zicht nodig zijn.

Oogproblemen zoals wazig zien of dubbel zien kunnen een aantal dingen betekenen. Dit varieeërt van glaucoom tot ernstige hoofdpijn (migraine). In het slechtste geval kan wazig zicht leiden tot blindheid. Kortom, begin je wazig te zien laat er dan zo snel mogelijk een specialist naar kijken.

Mogelijke oorzaken van wazig zien

Zoals aangegeven kan er sprake zijn van een dieper liggend probleem bij wazig zien. Het verminderde zicht duidt erop dat er iets mis is met het oog. Wanneer iemand bijvoorbeeld vergeet om corrigerende lenzen te dragen kan dit wazig zicht als gevolg hebben. De oorzaak is echter lang niet altijd zo eenvoudig te vinden. Er zijn allerlei mogelijke oorzaken voor wazig zien. Hieronder lees je een aantal van deze mogelijke oorzaken.

  • Bijziendheid
  • Een refractie afwijking
  • Ouderdom
  • Migraine
  • Droge ogen
  • Staar (cataract)
  • Zwangerschap
  • Bepaalde medicatie

Hoe behandel je wazig zien?

De behandeling van wazig zien is helaas niet zo gemakkelijk. Wanneer je al enige tijd last hebt van wazig zicht dan is het verstandig om zo snel mogelijk een specialist (dit kan een oogarts of optometrist zijn) te bezoeken. Wazig zicht kan tal van oorzaken en gevolgen hebben. Je zou een eenvoudige leesbril kunnen proberen om de klachten te verminderen. Het kan namelijk zijn dat dit een oplossing biedt. Probeer in eerste instantie een leesbril met de laagste sterkte, ga tenminste twee meter van het rek staan en kijk of je de letters op de borden goed kunt lezen. Wanneer je de letters niet goed kunt lezen weet je dat je in sterkte omhoog moet gaan.

Als dit op langere termijn niet de oplossing blijkt te zijn kun je bijvoorbeeld een beeldschermbril of bifocale/multifocale bril proberen. Als je op dit moment als een bril of lenzen draagt onderhoud ze dan goed. Hier lees je tips hoe je een bril het beste kunt onderhouden. Er kunnen resten vuil en bacteriën op de bril blijven zitten wanneer je deze nooit reinigt.

Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3aaa8":{"name":"Main accent","parent":-1},"c656f":{"name":"Accent Light","parent":"3aaa8","lock":{"lightness":1,"saturation":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"3aaa8":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"c656f":{"val":"rgb(241, 245, 248)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"l":0.96,"s":0.33}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3aaa8":{"val":"rgb(47, 138, 229)","hsl":{"h":210,"s":0.77,"l":0.54,"a":1}},"c656f":{"val":"rgb(243, 246, 249)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"s":0.33,"l":0.96,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":134,"s":0.99,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Klik hier om het boek gratis te downloaden
>