Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

mijn eerste bril

Mijn eerste bril, velen weten het nog als de dag van gisteren. Zeker voor een kind is dat niet altijd een mooi moment. Maar wanneer je het digibord op school niet goed meer kunt lezen, kom je er achter dat een bril de juiste oplossing is. Maar lang niet iedere brildrager is zo jong wanneer ze hun eerste bril dragen. Wat wel voor iedereen hetzelfde is zijn de stappen die je moet doorlopen om het ideale montuur en glas te vinden. Maak je niet druk, want een mooie bril doet zeker niet af aan je totale look!

Voordat de opticien je het juiste brillenglas kan adviseren zal hij eerst je ogen moeten meten door middel van een oogmeting. Dit is noodzakelijk om te bepalen welke sterkte je ogen nodig hebben op weer scherp te kunnen zien. Bij verreweg de meeste opticiens is een oogmeting gratis. Als eerst wordt er een objectieve computermeting gemaakt van je ogen, daarna wordt je zicht verder gemeten aan de hand van een aantal testjes. Bijvoorbeeld met kleuren, cijfers of letters. Je voelt hier niets van, en het is klaar voordat je er erg in hebt.

Kies een bril die bij je past

Het belangrijkste van een nieuwe bril is natuurlijk dat je ‘m graag draagt en dat hij je outfit af maakt. Dat een bril alleen maar een medisch hulpmiddel is dat is al lang niet meer zo. Het leukste moment is dan ook het uitzoeken van een montuur die helemaal bij jou past.

Je hebt volop keuze uit honderden brillen in allerlei soorten, maten en modellen. Zo kun je kiezen uit brillen die vederlicht zijn en niet zoveel opvallen, of pas een retro bril voor de klassieke look! Gewoon lekker proberen en laat je vooral adviseren door anderen. Ga zeker geen nieuwe bril kopen wanneer je alleen bent, neem een vriend of vriendin mee die je goed kent. Hij of zij kan je adviseren, want diegene kent jou beter dan de opticien.

nieuwe bril kopen

Wij geven je graag als tip mee om een authentieke, tijdloze bril te passen als eerste bril. Zo’n bril waar je jezelf comfortabel bij voelt en die je leuk vindt om op te hebben. Wil je later een tweede bril aanschaffen, dan kan je een compleet andere stijl kiezen. Voor speciale gelegenheden bijvoorbeeld. Het komt er hierbij op aan dat je altijd een bril moet kiezen die bij je past zodat je ‘m zonder problemen draagt.

De juiste brillenglazen

Zodra je een oogmeting hebt gehad kun je een brilmontuur uitkiezen. Vervolgens wordt het tijd om de juiste brillenglazen te kiezen voor je gloednieuwe montuur. Opnieuw heb je daarin weer genoeg keuze, die de opticien met je bespreekt. Niet alle soorten glazen passen namelijk in alle monturen. Heb je een correctie voor dichtbij en veraf nodig, dan heb je de keuze uit multifocale en varivocale glazen.

Je kunt er ook voor kiezen om een speciale coating op de glazen te nemen, deze beschermen het glas tegen eventuele beschadigingen of beschermen tegen fel zonlicht. Veel verschillende mogelijkheden dus, waarbij de opticien je graag wil helpen om de juiste keuze te maken. Zo is jouw nieuwe bril helemaal op maat.

Hoe zit de nieuwe bril?

Het is belangrijk om je comfortabel te voelen met je nieuwe bril, en dat heeft niet alleen met het uiterlijk van het montuur te maken. De bril moet natuurlijk ook prettig zitten. Daarom moet de bril goed worden afgesteld. Het montuur hoort je bij je oren en neus niet te strak, en niet te los zitten, dit kan irritaties veroorzaken.

Ook is het niet fijn als de bril steeds van je neus afglijdt, of dat het pijnlijk is rondom de oren. Een montuur die goed is afgesteld geeft slechte een klein beetje druk achter de oren. Daarnaast moet de bril prettig op de neusbrug zitten, zo houdt hij contact met de neus maar veroorzaakt geen druk. Dit zijn kortweg de stappen naar je allereerste bril. Het begint met een deskundige oogmeting bij een opticien naar keuze.


__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"65ae6":{"name":"Main Accent","parent":-1},"b4975":{"name":"Accent Light","parent":"65ae6","lock":{"lightness":1,"saturation":1}},"7cdb1":{"name":"Accent Dark","parent":"65ae6"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"65ae6":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"b4975":{"val":"rgb(250, 254, 255)","hsl_parent_dependency":{"h":193,"l":0.99,"s":1}},"7cdb1":{"val":"rgb(1, 3, 4)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"l":-0.27,"s":0.67}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"65ae6":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}},"b4975":{"val":"rgb(251, 254, 255)","hsl_parent_dependency":{"h":194,"s":1,"l":0.99,"a":1}},"7cdb1":{"val":"rgb(24, 93, 124)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"s":0.67,"l":0.29,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Index 
 • Wat herkenbaar een leuk geschreven!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Geen Vieze Brillenglazen meer?

  Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

  __CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3aaa8":{"name":"Main accent","parent":-1},"c656f":{"name":"Accent Light","parent":"3aaa8","lock":{"lightness":1,"saturation":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"3aaa8":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"c656f":{"val":"rgb(241, 245, 248)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"l":0.96,"s":0.33}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3aaa8":{"val":"rgb(47, 138, 229)","hsl":{"h":210,"s":0.77,"l":0.54,"a":1}},"c656f":{"val":"rgb(243, 246, 249)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"s":0.33,"l":0.96,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
  __CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":134,"s":0.99,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
  Klik hier om het boek gratis te downloaden
  >