ray ban brillen

Ray Ban brillen staat letterlijk iedereen. Deze tijdloze en legendarische iconen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende varianten en modellen. Ray Ban is misschien wel één van de bekendste modemerken als we over brillen praten. De bekende Wayfarer en Aviator modellen zijn, zeker in de zomer niet weg te denken.

Iedereen kent deze legendarische bril vormen. Mede hierdoor is het merk zo geliefd en geroemd. De Aviator bril van Ray Ban is een echte klassieker die in de vroege jaren ’30 is ontworpen. Deze bril vorm wordt in de volksmond ook wel “pilotenbril” genoemd. Dit type bril is na al die jaren nog steeds immens populair, en dan vooral onder jongeren. Dit was tevens de eerste bril die Ray Ban op de markt bracht. De bril is kenmerkend dat het montuur de oogkas en contouren van je gezicht volgt. Piloten worden hierdoor beschermd tegen de hinderlijke schittering van zonlicht. Deze Aviator dankt hier dan ook zijn naam aan.
Ray Ban brillen zijn kwaliteitsbrillen

Naast het Aviator model is ook de Wayfarer bril sinds jaar en dag niet meer weg te denken. Dit enorm populaire type bril is er sinds ongeveer halverwege de vorige eeuw. Direct nadat dit model op de markt kwam kozen sterren van het witte doek en musici voor de aanspreekbare Ray Ban bril. Dit maakte de bril onder de lokale bevolking ook razend populair. Iedereen wilde een Wayfarer model dragen. Zowel als zonnebril als correctiebril.

Tegenwoordig zien we dit model in allerlei vormen en maten. Veel andere modemerken hebben hun eigen visie meegegeven aan dit type brilmontuur. De oorspronkelijke vorm is sindsdien aangepast zodat het optimaal draagcomfort kan garanderen. Verkrijgbaar in klassieke mat zwarte kleuren, maar we komen ze ook tegen in allerlei felle knalkleuren.

ray ban merkbril

Ray Ban brillen zijn persoonlijk stijlvol ontworpen

Zowel de heren als dames kunnen een Ray Ban bril dragen, in feite geldt dit voor iedere bril van dit merk. De verschillende brillen onderscheiden zich op het gebied van vorm, maar passen op ieder gezicht. Naast de geliefde Aviator monturen zijn er natuurlijk ook andere modellen en vormen verkrijgbaar.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de hippe Clubmaster? Een bril die met z’n tijd meegaat zonder dat deze aan verandering is onderheven. Een tijdloos klassiek montuur dus. Ook ben je voor de meer ronde en hexagonale monturen bij dit modemerk aan het goede adres. De nieuwere monturen van Ray Ban vinden we in de Clubround modellen. Deze zijn strak en modern vormgegeven, de ontwerpen van de artistieke Clubmaster en de Clubround collectie vloeien hier moeiteloos ineen.

Er is een Ray Ban bril voor iedereen

Maar welk model je het beste staat is afhankelijk van je gezichtsvorm. Hier kun je meer lezen over onze kijk en advies. Door de keuze voor een bepaalde kleur van de bril in combinatie met de uitvoering krijgt iedere Ray Ban zo zijn eigen uitstraling. De bril wordt persoonlijk. Dit kan uiterst vrouwelijk zijn, of juist meer mannelijk en stoer. Hoe dan ook, klassiek of stijlvol, de mogelijkheden lijken onbegrensd.

 

Bekijk de Ray Ban brillen collectie

4.6/5 (10)

Review