In het zonnige Spanje is het hebben van een zonnebril geen overbodige luxe. Niet alleen op een van de gouden stranden, maar ook tijdens het flaneren over de gezellige boulevards. En vanachter je Ray Ban naar mensen kijken maakt de zonvakantie natuurlijk helemaal compleet. Zie je jezelf al zitten op een terras met een vino en bord tapas op tafel? Reisorganisatie TUI vertelt je waar je moet zijn.

Zonnebril op en hup naar Spanje

Leg de Ray Ban vast maar klaar, want tijdens een vakantie Spanje zul je de zonnebril volop gebruiken. Zelfs in de wintermaanden schijnt in dit Zuid-Europese land de zon. In ieder geval aan de zuidelijke Costa del Sol en op de Canarische Eilanden. Zie je jezelf al zitten op het terras van een bodega met een glas vino voor je en een bord vol tapas op tafel? En dat allemaal terwijl je met je hippe sunglasses uitkijkt op het fonkelblauwe water van de Middellandse Zee. Of van de Atlantische Oceaan, want de Canarische Eilanden liggen in deze zee. Nu alleen nog een plek in Spanje kiezen voor de zonvakantie. Reisorganisatie TUI helpt je op weg.

Flaneren aan de Spaanse costa’s

De zonnige Costa del Sol, in het zuiden van Spanje, is een ideale plek voor een zonovergoten strandvakantie. De stranden zijn hier goudkleurig, lang en zacht. En in hippe badplaatsen als Marbella, Torremolinos en Fuengirola kun je ’s avonds goed flaneren op de gezellige boulevards. Met je favoriete zonnebril op natuurlijk. Maar in de zomervakantie is het ook goed toeven aan de Costa Brava. Deze kusstrook ligt ten noorden van Barcelona en heeft idyllische vissersdorpen, rotsachtige baaien en bekende badplaatsen als Blanes en Lloret de Mar. De aviator zonnebril gebruik je hier op het strand om stiekem een oogje dicht te doen en bij te komen van de feestnacht van daarvoor.

Een zonnige eilandvakantie in Spanje

Het hele jaar door van de zon genieten en je huid wat extra vitamine D geven kan op de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en hoort bij Spanje. Van de eilanden Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote heb je vast wel eens gehoord. Op de eilanden is het niet alleen goed toeven op de donkerkleurige lavastranden, maar ook aan de rand van het zwembad bij het All Inclusive hotel kun je heerlijk luieren onder de zon. Met je zonnebril op, een boek in de hand en een verkoelende cocktail naast je. Liefhebbers van een eilandvakantie kunnen tijdens de zonvakantie in Spanje ook kiezen voor Mallorca of Ibiza die tot de Balearen behoren. Deze bruisende eilanden liggen in de Middellandse Zee en staan bekend om hun idyllische baaien en luxe clubs.

Sightseeing in de Spaanse steden

Spanje is ook erg geliefd bij cultuurliefhebbers die toe zijn aan een weekendje weg. Een stedentrip Barcelona of een weekend Madrid is zo gemaakt. Al na 2 uur vliegen sta in deze bekende Spaanse steden. Vooral Barcelona is erg geliefd onder Nederlanders. Dat komt niet alleen door de bekende bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia, maar ook door de witte stadsstranden én het voetbalstadion Camp Nou. En dan hebben we de Ramblas nog niet eens genoemd. Op deze wandelpromenade kun je vanachter je zonnebril de vele toeristen in de gaten houden. Shoppen en kunst bewonderen doe je in de hoofdstad Madrid. En hier proef je ook van de heerlijke Spaanse keuken bij de terrassen op Plaza Mayor. Wedden dat het thuisfront jaloers wordt bij het zien van de zonnige vakantiefoto’s.