Brillen zijn in steeds meer vormen en maten te krijgen. Wanneer je een bril draagt is dit al lang niet meer nerdy of ouderwets. Er zijn steeds meer mensen die een bril een leuke accessoire vinden en er daarom zelfs een zonder sterkte kopen, gewoon omdat ze het mooi vinden. Hoewel een bril in de eerste instantie natuurlijk bedoeld is voor mensen waarbij de ogen niet optimaal werken, zijn er tegenwoordig genoeg brillen die je outfit helemaal af maken. het hoeft geen bril vol met kleur of glitters te zijn, kies vooral een bril waar jij je prettig bij voelt en die past bij jou als persoon. Daarom in dit artikel een aantal tips voor het vinden van de juiste bril!

Heb je een bril voor veraf of dichtbij?

Wanneer je een bril voor veraf hebt, kun je bijna uit alle monturen kiezen. Heb je een bril voor dichtbij dan moet je er rekening mee houden dan de glazen voor brillen van dichtbij wat dikker in het midden zijn. Daarom is het raadzaam om geen al te breed of groot montuur te kiezen. Glazen voor dichtbij zijn wat dikker en daardoor ook zwaarder. Hoe groter het montuur, hoe zwaarder de glazen worden en dat is natuurlijk niet prettig tijdens het dragen van de bril. Ook wordt het moeilijk de rest van de omgeving te zien als de glazen te groot zijn. Je kunt dan moeilijker over de bril heen kijken om de rest van de omgeving scherp te zien. Een bril is meestal een dure aankoop en wordt lang niet altijd meer vergoed. Shop daarom een bril met korting bij bespaardeals.nl en bespaar op de aankoop van je nieuwe bril!

Welke vorm montuur kies ik?

Wat voor montuur je kiest is als eerste natuurlijk afhankelijk van je smaak en stijl. Ook zijn er een paar algemene richtlijnen die je kunnen helpen met het kiezen van je montuur. Bepaal eerst de vorm van je hoofd, afhankelijk van de vorm van je hoofd kun je dan een model kiezen wat geschikt is voor een bepaalde gezichtsvorm.

Een rond gezicht

Heb je een rond gezicht? Kies dan voor een rechthoekig montuur. Glazen die boven breder zijn dan onder kunnen ook erg mooi staan. De rechthoekige vorm van de bril kan je ronde gezicht breken. Tochh kunnen andere modellen ook erg leuk staan, het is daarom verstandig meerdere soorten monturen te passen. Wij raden het meestal af om voor een rond model te kiezen als je een rond hoofd maakt. Dit maakt alles nog ronder. Een recht of hoekig montuur zal je gezicht smaller en langer doen lijken.

Een ovaal gezicht

Wanneer je een ovaal gezicht hebt kun je het beste voor een amandelvormig montuur kiezen, maar ook andere modellen kan je goed hebben. Een ovaal gezicht kan de meeste monturen wel hebben. Hier kan de keuze wel lasiger door worden omdat je zoveel keus hebt!

Een hoekig gezicht

Een hoekig gezicht kan veel hebben, maar wij raden hoekige modellen vaak af, tenzij het om een (half) randloos model gaat. Rechthoekige monturen met een dikke rand passen vaak niet bij een hoekig gezicht. Kies voor een ovaalmontuur, rond of kies voor een hoekigmodel met een onzichtbare rand.

Een hartvormig gezicht

Wanneer je een hartvormig gezicht hebt kun je het beste kiezen voor een rond of ovaalmontuur, al kunnen rechthoekige monturen soms ook leuk staan. Het is een kwestie van uitproberen en kijken wat je mooi vindt staan.

Een lang gezicht

Heb je een lang gezicht? Kies dan voor een hoekig model. Ronde en grote monturen zullen je hoofd nog langer doen lijken. Tenzij je dit geen probleem vindt, dan kun je natuurlijk voor een ander model gaan wat je prettig vindt om te dragen.