Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

brillen trends 2018

De brillentrends 2018, de nieuwe collecties brillen voor het eerste seizoen van 2018 zijn inmiddels bij de meeste optiek winkels aangekomen en kunnen het beste kort samengevat worden omschreven als “uitgesproken”. Met opvallende vintage brillen met hoekige of ronde brillenglazen tot oversized monturen met trendy kleuren die helemaal bij de tijd van het jaar passen.

Ben je nieuwsgierig naar de brillen trends voor 2018? Allesoverbrillen zet ze voor je op een rijtje met tevens een aantal handige tips wanneer je toe bent aan een nieuwe bril en nog wel een beetje hulp kunt gebruiken!

Terug naar de sixties

Iedereen in de optiek raakt maar niet uitgekeken op de bijzondere brillen uit de sixties. Deze zogenaamde “retro brillen” zien we dan ook veelvuldig terug in 2018. Een helder contrast in één montuur is iets dat we dit jaar veel gaan zien. Denk hierbij aan een bril die is gemaakt van diverse materialen en brillen met een verloop in kleur. De grote oversized brillen zijn natuurlijk ook helemaal sixties. Deze zijn verkrijgbaar in de bekende matte zwarte kleur tot aan elke denkbare kleur.

Industrieel en Urban

De jaren ’60 brillen worden niet uit het oog verloren, ook komen de brillen uit de jaren ’70 terug. Deze “urban” brillen staan bekend om hun eenvoud en stijl. Vintage monturen die meestal vervaardigd worden met op het oog natuurlijke elementen. Hierbij kun je denken aan een bril die gemaakt is van hout of metalen brillen met een “lederen” uitstraling. Bij deze brillen trend past werkelijk alles, zolang het maar afwijkt van mainstream.

Ronde brilmonturen

Brillen met ronde glazen zijn het helemaal in 2018. Dit type bril kom je overal tegen en je kunt er dan ook niet omheen. Enige tijd geleden werden brildragers nog aangezien voor “een beetje vreemd” maar in 2018 is het vooral trendy om een ronde bril te dragen en zo een statement te maken. De trendwatchers zijn hier dan ook lyrisch over. Wanneer je kiest voor een ronde bril met natuurlijke en warme kleuren valt het montuur minder op dan wanneer je voor dit model kiest waarin kleur het codewoord is. Mensen die een lange of smalle gezichtsvorm hebben staat een ronde bril sowieso goed!

Veel bonte kleuren

Dit jaar zien we met name brillen die uitblinken van de bonte kleuren. Een trendy kleur dit jaar is donkerblauw en paars. In de gehele modewereld kom je deze kleuren veelvuldig tegen. Ook een kleur die je dit jaar veel gaat zien is rood. Kleuren die je niet alleen terugziet in kleding maar ook in brillen. Waarom zou je bril niet perfect met je nieuwe outfit matchen? Net zoals deze mode items mag ook je bril gezien worden!

Groot en oversized

De oversized bril is de tegenhanger van de minimalistische metalen brillen met bijvoorbeeld een halve rand. Deze trend is letterlijk groot te noemen en ideaal wanneer je een uitgesproken look hebt. Een montuur die stoer en opvallend is. Het liefst met allerlei bonte kleuren of in een mat zwarte uitvoering. Wanneer je dit jaar met de mode mee wilt gaan dan kies je voor een donkerblauw of paarse oversized bril. In dit type bril gaan natuurlijk ook grote glazen, maar deze zijn goed te combineren met de dunne variant. Met een oversized bril kun je alle kanten op.

Als laatste zouden wij je nog graag een paar handige tips willen meegeven die de keuze voor een nieuwe bril iets makkelijker maken. Past die nieuwe bril wel bij je persoonlijkheid en stijl? En is de bril niet te opvallend?

Het moet bij je persoonlijkheid passen

Het is erg belangrijk om voordat je naar de opticien gaat even stil te staan bij je persoonlijke stijl. Of je graag in de spreekwoordelijke spotlights staat, of juist helemaal niet. Er zijn pakweg een paar soorten mensen te noemen en wellicht herken je jezelf hierin. Je hebt ten eerste mensen die ervoor kiezen voor een natuurlijke look en draagcomfort boven alles te kiezen. Als het gaat om prijs en kwaliteit dan kun je tevens alle kanten op, van een euro bij de outlet winkel tot de duurste zonnebrillen die meer dan 330.000 euro kosten.  Wanneer je jezelf hierin herkent dan is het verstandig om te kiezen voor een bril waarmee je niet teveel opvalt.

Vervolgens zijn er mensen die de voorkeur hebben voor een typische klassieke look, maar die wel een beetje met de mode mee willen gaan. Voor hem of haar maakt de bril dan ook onderdeel uit van hun complete look en moet alles in balans zijn. Het liefst ook nog tussen stijlen en de kwaliteit van de bril.

Tot slot zijn er mensen die een bril vooral zien als mode accessoire. Deze mensen dragen wel eens een bril zelfs wanneer ze niet correctie beoefend zijn. Deze mensen kiezen met name voor een bril die enorm opvalt en overal met kop en schouder bovenuit steekt. Het montuur moet dan ook voldoen aan alle eisen conform de laatste trends in brillen.

Rekening houden met de vorm van je gezicht

Bij het uitzoeken van een nieuw montuur is het verstandig om rekening te houden met de vorm van je gezicht. Want past de bril wel bij je gezichtsvormen? Op Allesoverbrillen staat een artikel waarin precies wordt uitgelegd welke bril het beste bij je gezicht past. Nog een kleine tip, Het zou ideaal zijn als je nieuwe bril de lijnen van je wenkbrauwen volgt, dat zorgt voor meer eenheid in je gezicht.

Match de kleuren van je bril

Kleuren betekenen alles, of het nu koude of warme kleuren zijn. Neem jezelf eens onder de loep en bekijk welke ondertoon jouw huidtype bevat. Op die manier kun je een match vinden. Wanneer je een warme ondertoon in de huidkleur hebt kun je kiezen voor een bril die kastanjebruin is of okergeel. Heb je een kouder huidtype dan kun je beter kiezen voor een bril met een kouder kleurpalet.

De kleur van je ogen speelt ook een rol, een brilmontuur die met name de nadruk legt op blauwe ogen kan deze benadrukken. Natuurlijk kun je ook rekening houden met de kleuren die je in je garderobe hebt. Kies voor een bril die zonder enige problemen aansluit bij deze kleuren en zo een match vormt. Wil je juist opvallen? Kies dan voor een kleur die niet of nauwelijks voorkomt en dus geen match heeft met de rest van je garderobe.


De Auteur

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"65ae6":{"name":"Main Accent","parent":-1},"b4975":{"name":"Accent Light","parent":"65ae6","lock":{"lightness":1,"saturation":1}},"7cdb1":{"name":"Accent Dark","parent":"65ae6"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"65ae6":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"b4975":{"val":"rgb(250, 254, 255)","hsl_parent_dependency":{"h":193,"l":0.99,"s":1}},"7cdb1":{"val":"rgb(1, 3, 4)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"l":-0.27,"s":0.67}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"65ae6":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}},"b4975":{"val":"rgb(251, 254, 255)","hsl_parent_dependency":{"h":194,"s":1,"l":0.99,"a":1}},"7cdb1":{"val":"rgb(24, 93, 124)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"s":0.67,"l":0.29,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Index 
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3aaa8":{"name":"Main accent","parent":-1},"c656f":{"name":"Accent Light","parent":"3aaa8","lock":{"lightness":1,"saturation":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"3aaa8":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"c656f":{"val":"rgb(241, 245, 248)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"l":0.96,"s":0.33}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3aaa8":{"val":"rgb(47, 138, 229)","hsl":{"h":210,"s":0.77,"l":0.54,"a":1}},"c656f":{"val":"rgb(243, 246, 249)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"s":0.33,"l":0.96,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":134,"s":0.99,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Klik hier om het boek gratis te downloaden
>