vintage brillen

Een jaar of vier geleden doken ze weer op, de vintage brillen uit de jaren ’60. Een heleboel opticiens dachten dat deze nieuwe trend met oude brillen snel zou overwaaien, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. De trendsetters kwamen en nu zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

De oude brillen zijn weer helemaal terug. Steeds vaker stappen mensen een optiek winkel binnen en vragen om nieuwe brillen glazen te slijpen voor hun vintage bril. Dit seizoen zijn het ook zeker niet alleen de dikke kunststof monturen, waar je misschien het eerst aan denkt bij een vintage bril. Ray Ban komt opnieuw met brillen die een vintage look hebben. Ook wel bekend van Ben Saunders.

Oud wordt weer nieuw

Of het nu om brillen of om kleding gaat, de vintage stijl is terug en staat centraal. In het middelpunt van de belangstelling. De cat eye brillen, pilotenbril of de geroemde rond gevormde panto bril. De brillen glazen zijn vaak groot en daarmee lekker opvallend. Waren de randloze modellen enkele jaren geleden helemaal de trend, anno 2018 mag het weer bombastisch zijn!
De nalatenschap van Marilyn Monroe

De vintage bril behoort bij menig optiek winkel tot de bestseller. Het model dat al in de vroege jaren ’20 werd ontworpen, en in die tijd veelal werd gedragen door de intellectuelen en kunstenaars werd in de jaren ’60 veelvuldig gedragen door het “normale” volk.

vintage brilmontuur

In de jaren ’70 brak dit model door als onmisbare accessoire. De geliefde panto bril van vandaag de dag zijn ogenschijnlijk te danken aan acteurs als Johnny Depp en Woody Allen. Een ander geliefd vintage model is de pilotenbril. Deze wordt ook wel vaak “Aviator” genoemd. Met name wanneer Calvin Klein en Ray Ban aan de slag gaan met dit model.

New vintage brillen

Een andere opkomende trend zijn de “new vintage brillen” Kies voor tijdloos en creëer dé ultieme retro look met deze nieuwe trend. Moderne brillen in een oud jasje, maar dan wel met alle snufjes van nu, het beste van beide dus! Zo krijgt de vintage cateye bril een sophisticated look vanwege een uniek samenspel in combinatie van materiaal en kleurgebruik. Een robuust vormgegeven bril versterkt de mooie lijnen van het gezicht. Een andere trend, de samensmelting van meerdere kleuren (colourblocking) zorgt ervoor dat je een statement maakt met je nieuwe bril!

bekijk onze merkbrillen

4.86/5 (14)

Review