alles over merkbrillen

Verschillende soorten brillen

Brillen heb je in allerlei verschillende soorten in uiteenlopende modellen en varianten. Alles over brillen geeft je graag advies, trends en tips als het gaat om brilmonturen. Wij geven je echter geen advies over welk soort glas je het beste kunt kiezen. Daar kun je het beste de opticien voor bezoeken.

Leesbrillen

De leesbril is een bril waar glazen in zitten die alleen voor dichtbij de ogen corrigeren. Dit type bril bevat een sferische sterkte, dat wil zeggen dat de bril vrijwel altijd plus of min is. Tevens bevat het vaak een cilinder en een zogenoemde aswaarde. Als je met een leesbril iets van veraf wilt bekijken dan zie je vaak onscherp.

De vertebril

De vertebril is een bril met glazen die de ogen alleen veraf corrigeren. Net als een leesbril bevat ook deze bril een sferische sterkte met veelal een cilinder en een aswaarde. Met dit type bril kan ook dichtbij gekeken worden, vanaf oudere leeftijd is een andere sterkte dan de versterkte vereist om alles scherp te kunnen blijven zien.

Deze soorten brillen zijn er ook

De verte brillen en leesbrillen spreken voor zich, naast deze meest gedragen brillen zijn er ook nog andere soorten brillen die een heel stuk specifieker zijn.

Multifocale brillen

Een multifocale bril wordt ook vaak benoemd als varifocale en/of varifocus brillenglazen. Met dit type bril is het niet alleen mogelijk om dichtbij te kijken maar ook op de tussenliggende afstanden. Een bril met multifocale brillenglazen heeft geen directe overgang tussen het gedeelte waarmee je scherp kunt lezen, en het gedeelte om veraf goed te mee te kunnen zien. Deze glazen kenmerken zich door van boven tot onder een geleidelijke toenemende sterkte te hebben. Het oog bepaald de sterkte aan de bovenkant van het glas.

Bifocale brillen

De bifocale bril is een type bril die glazen bevat om dichtij en ver mee te kunnen kijken. Het leesgedeelte bij een bifocale bril is hier echter wel zichtbaar, ook voor andere mensen. Iemand die bij bij- of verziend is maar wel gebruik maakt van een leesbril zou kunnen kiezen voor een bifocaal brilmontuur.

 

Online brillen informatie & makkelijk online bestellen.

soorten brillen

 

4.83/5(9)

Review

0 Shares