Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

leesbril kopen

Verziendheid of hyperopie is een oogaandoening die vaak voorkomt bij oudere mensen. Het betekent dat je zicht dichtbij je ogen niet zo goed is. Het kan voorkomen dat je moeite hebt met lezen, schrijven of naar een computerscherm kijken wanneer je last hebt van verziendheid.

Vaak treed verziendheid op vanaf een jaar of 40 à 50 en wordt het naarmate de jaren vorderen iets erger. Gelukkig is verziendheid vrij eenvoudig te verhelpen met een leesbril of multifocale glazen. De mate van verziendheid wordt aangeduid met een +teken met een getal erachter. Vaak begint het bij +0.5 en de wat sterkere leesbrillen hebben een sterkte van bijvoorbeeld +3 of +4. Het prettige aan leesbrillen is dat je ze vaak voor een klein bedrag bij de drogisterij of supermarkt kunt kopen. Maar zijn deze goedkope leesbrillen wel zo goed voor je ogen? Brengen ze geen schade toe aan de ogen? Of kun je echt beter kiezen voor een wat duurdere leesbril? In deze tekst geven we je het antwoord op deze vraag.

Schadelijk of niet?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: goedkope leesbrillen zijn niet direct schadelijk of slecht voor de ogen. Voor mensen die de leesbril maar sporadisch gebruiken kan een goedkope leesbril prima volstaan. Het is ook een handige optie als je op vakantie of een andere trip jouw eigen kwaliteitsleesbril bent vergeten en voor een paar dagen wilt vervangen. Om deze reden zijn de wat voordeliger leesbrillen ook opgenomen in het assortiment van leesbrilhuis.nl. Als je de leesbril vaak gebruikt en zo goed mogelijk zicht wilt door de leesbril kunnen we echter toch aanraden om een wat duurder exemplaar aan te schaffen.

De goedkopere brillen zijn zo voordelig omdat ze op zeer grote schaal zijn gemaakt. De brillen zijn gemaakt van goedkopere materialen en bij de productie wordt er van een gemiddeld oog uitgegaan met een bepaalde sterkte. Dit gemiddelde oog bestaat echter haast niet waardoor deze goedkope brillen vaak niet goed bij jouw oog passen. Tenzij je heel veel geluk hebt, komt het bijna niet voor dat beide ogen dezelfde afwijking hebben die ook nog eens precies op een hele of halve punt uitkomt. Het feit dat de bril niet goed bij jouw ogen past zorgt weer voor vermoeide en gespannen ogen. En dat is nog niet het enige: onderzoek heeft uitgewezen dat bij veel goedkopere leesbrillen uit drogist en supermarkt de glazen niet even ver van de neus afstaan of de afstand tussen de centra van de glazen te groot is. Hierdoor ontstaat nog meer spanning op de ogen en zal je zicht mogelijk zelfs verslechteren. Hoewel er dus geen direct schade aan de ogen ontstaat is het af te raden voor langere tijd een goedkope leesbril te dragen. Als je dan toch voor sporadisch gebruik een goedkopere leesbril aan wilt schaffen is het aan te raden in de winkel te passen en te proberen hoe het lezen van een tijdschrift of iets dergelijks gaat. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de minst slechte leesbril voor jouw ogen te pakken hebt!

mooie leesbril

Waarom een duurdere leesbril?

In plaats van een goedkope leesbril kun je beter kiezen voor een kwaliteitsbril van een specialist als leesbrilhuis.nl. Het grote verschil zit hem natuurlijk in de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Een wat duurdere leesbril van een goed merk als Porsche Design of Ray-Ban is een garantie voor een montuur van topkwaliteit. Deze brillen zijn gemaakt om lang mee te gaan en dagelijks te gebruiken. Je kunt de duurdere leesbrillen kopen met een vaste sterkte maar het is uiteraard ook mogelijk om glazen op maat te laten slijpen.

Zo heb je de zekerheid dat de leesbril helemaal bij jouw ogen past en jou helpt zo goed mogelijk te zien zonder enige schade aan de ogen toe te brengen. Een leesbril op maat laten maken kan bij leesbrilhuis.nl al binnen 5 tot 7 werkdagen. Zo heb je in een week de leesbril die helemaal op jouw ogen is afgestemd al op de deurmat liggen. Met een duurdere en kwalitatief hoogwaardige leesbril geef je jouw ogen de bril die ze verdienen. Deze bril kun je zonder problemen iedere dag gebruiken en bovendien zien ze er vaak ook nog erg modieus uit. Waarom zou je genoegen nemen met een minder zicht als je de leesbril lange tijd vaak wilt gebruiken? Op naar de opticien voor een professionele oogmeting en bestellen maar die goede leesbril van leesbrilhuis.nl! Een goedkope leesbril die in de buurt van jouw sterkte komt is een uitstekende reservebril om achter de hand te hebben maar het is echt beter hem niet te vaak te dragen.


De Auteur

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"65ae6":{"name":"Main Accent","parent":-1},"b4975":{"name":"Accent Light","parent":"65ae6","lock":{"lightness":1,"saturation":1}},"7cdb1":{"name":"Accent Dark","parent":"65ae6"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"65ae6":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"b4975":{"val":"rgb(250, 254, 255)","hsl_parent_dependency":{"h":193,"l":0.99,"s":1}},"7cdb1":{"val":"rgb(1, 3, 4)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"l":-0.27,"s":0.67}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"65ae6":{"val":"rgb(55, 179, 233)","hsl":{"h":198,"s":0.8,"l":0.56,"a":1}},"b4975":{"val":"rgb(251, 254, 255)","hsl_parent_dependency":{"h":194,"s":1,"l":0.99,"a":1}},"7cdb1":{"val":"rgb(24, 93, 124)","hsl_parent_dependency":{"h":198,"s":0.67,"l":0.29,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Index 
 • Maria N. schreef:

  Niet lang terug kocht ik een bifocale leeszonnebril die niet zo prijzig was. Tot nu toe doet het zijn werk heel goed. Mijn zicht is veel beter geworden waardoor ik veel beter kan lezen. Dus goedkope leesbrillen zijn niet altijd slecht voor de ogen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Geen Vieze Brillenglazen meer?

  Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

  __CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3aaa8":{"name":"Main accent","parent":-1},"c656f":{"name":"Accent Light","parent":"3aaa8","lock":{"lightness":1,"saturation":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"3aaa8":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"c656f":{"val":"rgb(241, 245, 248)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"l":0.96,"s":0.33}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3aaa8":{"val":"rgb(47, 138, 229)","hsl":{"h":210,"s":0.77,"l":0.54,"a":1}},"c656f":{"val":"rgb(243, 246, 249)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"s":0.33,"l":0.96,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
  __CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":134,"s":0.99,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
  Klik hier om het boek gratis te downloaden
  >