wayfarer tienerbrillen

De Wayfarer tienerbrillen zijn wellicht de meest gewaardeerde en bekendste tienerbrillen ter wereld. Het model kent haar oorsprong van de zonnebrillen. Doorgetrokken naar de tiener correctie monturen. Deze kom je in de zomer overal tegen, op welk terras je ook zit.

Vaak zie je sterren van het witte doek met vol trots een Wayfarer montuur dragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Leonardo DiCaprio of Jack Nicholson. Mede hierdoor is dit type tienerbril ook zo bekend geworden en alom geliefd. De Wayfarer tienerbril hebben een geheel eigentijds karakter, en dat maakt ze bijzonder.
Je kunt zeggen dat het een tienerbril is met een wenkbrauw, dit omschrijft de vorm van dit type brillen. Ook dit seizoen heeft vrijwel ieder bekend modemerk een aantal Wayfarer monturen in haar collectie. De monturen lopen uiteen van ingetogen en subtiel tot uiterst oversized. In iedere denkbare kleur en materiaal.

Oorspronkelijk maakte deze bril furore in de jaren ’60, de verantwoordelijke hiervoor is Ray Ban. De roots van deze tienerbril liggen hier. Tegenwoordig hebben we een flinke stap gemaakt, op gebruik van materiaal en draagcomfort.