ronde tienerbrillen

De ronde tienerbril heeft een iconische status. Dit type tienerbril komt oorspronkelijk uit het hippie tijdperk toen John Lennon en Tea Shades ze met veel plezier lieten zien. Sinds die tijd is de ronde tienerbril niet meer weg te denken. Twee ronde en panto gevormde glazen die in een montuur hangen, meestal tussen metaal of titanium. Simplistisch en eenvoudig, maar helemaal de trend van dit seizoen.

Voor het eerst populair in de vroege jaren ’60, met als inspiratiebron legendarische rockers zoals Heavy Metal en Ozzy Osbourne. Waarvan Ozzy en Oasis tegenwoordig nog steeds met veel plezier een rond montuur dragen.
Hoe dan ook, de ronde tienerbril is een regelrecht hit. We zien ze dan ook steeds vaker terug op menig catwalk en fashionista’s schrijven er met veel plezier over. Er zijn natuurlijk ook veel bekende Nederlanders die een rond brilmontuur dragen. Bijvoorbeeld Youp van ‘t Hek. Ronde correctie- en zonnebrillen, met een zachte reflectie of juist extra opvallend. Alles over brillen heeft rond en panto tienerbrillen van allerlei bekende modemerken!