retro tienerbrillen

Ronde tienerbrillen zijn het helemaal dit seizoen. Massaal dragen we deze retro brillen en ze worden geliefd. Deze brillen zijn iconisch en een revival van de vlinder gevormde en ronde brilmonturen. Excentrieke materialen zijn toegestaan als het gaat om een retro tienerbril.

Naast de verschillende materialen zien we ook veel kleurgebruik, van knallende felle kleuren tot mat gekleurde zachte tinten. De ombre trend is momenteel helemaal hip. Dit is een gemengde kleur in het montuur. Deze brillen zijn over het algemeen gemaakt van acetaat.
Toen je ouders nog tieners waren was er een heuse oversized trend, brillen die eigenlijke te groot zijn. Ze zorgen wel voor een open uitstraling. Met name in de jaren ’70 waren deze niet uit het straatbeeld weg te denken. Je moest trouwens wel een beetje lef hebben om zo’n tienerbril te dragen. Maar als je dan eenmaal overtuigd bent dan zie je hoe speels en trendy deze tienerbrillen staan.

De retro tienerbril is bijvoorbeeld goed te combineren met de “nerdy look” of met een schattig jurkje. Wanneer je voor een ietwat meer stads effect gaat dan combineert het ook prima. Als je geluk hebt dan kom je een daadwerkelijk oude retro tienerbril tegen, de kans dat je er eentje aantreft op een rommelmarkt of beurs is alleen niet zo heel groot.