kunststof tienerbrillen

Kunststof tienerbrillen zijn de trend, deze opvallende kunststof brilmonturen worden gemaakt van verschillende materialen. Eigenlijk loopt bijna iedereen met dit type bril. Misschien wil je daarom juist geen kunststof bril, toch toch wel? Het kan door de anatomie van de bril een type zijn die minder geschikt is voor jou.

Maar er zijn zoveel variaties en vormen dat er eigenlijk ook wel eentje bij zit die wel een fijn draagcomfort biedt. Omdat de kunststof tienerbril niet zo gemakkelijk af te stellen is dan een bril met neuspads (dit worden ook wel neussteuntjes genoemd) is deze wellicht minder geschikt. Wat in ieder geval handig is om te weten dat deze brillen meer afsluiten bij de neus. Meer dan een bril met een halve- of volle rand. De kunststof brillen sluiten ook meer aan bij je wangen. Om die reden kan de bril eerder beslaan.
Wanneer je een gladde huid hebt kan de bril meer schuiven. Dit omdat kunststof tienerbrillen bijna nooit neuspads hebben, al zijn ze er wel. Heeft een kunststof bril zoveel nadelen dan? Er zijn meer voordelen. Is de bril gemaakt van bijvoorbeeld acetaat dan is de bril zeer licht, die biedt een prettig draagcomfort. Ook heeft dit type bril een groter draag oppervlak. Het gewicht wordt zo beter verdeeld.

Brillen met neuspads zijn meestal gemaakt van metaal of titanium. Deze vallen over het algemeen minder op en zijn opvallend licht van gewicht. Neuspads zorgen ervoor da de bril minder knelt en afsluit. Handig wanneer je het bijvoorbeeld snel warm hebt.