Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

Oogmigraine zijn tijdelijke visuele stoornissen die een of beide ogen kunnen beïnvloeden. Hoewel ze bijzonder vervelend kunnen zijn, is deze migraine meestal onschadelijk en de visuele symptomen lossen zich meestal vanzelf op zonder medicatie binnen 20 tot 30 minuten, zonder hoofdpijn.

Andere termen die door oogartsen worden gebruikt om oogmigraine te beschrijven zijn oogheelkundige migraine, retinale migraine en oogmigratie. Als een oculaire migraine-achtige gezichtsstoornis wordt gevolgd door een kloppende, meestal eenzijdige hoofdpijn, wordt dit een “migraine met aura” (voorheen een klassieke migraine genoemd) genoemd, en de visuele stoornis wordt een aura genoemd in plaats van een oculaire migraine.

Een migraine-hoofdpijn zonder voorafgaande visuele stoornis wordt een “migraine zonder aura” genoemd (voorheen een veel voorkomende migraine).

Migraine-aura’s zijn meestal visueel van aard, maar kunnen stoornissen van gehoor, spraak of geur omvatten; progressieve gevoelloosheid of tintelingen in het gezicht of armen of benen; of gegeneraliseerde zwakte.

Het is ook mogelijk, hoewel minder gebruikelijk, dat een oculaire migraine en een migraine-hoofdpijn gelijktijdig optreden, waardoor visuele stoornissen en eenzijdige (eenzijdige) of tweezijdige (tweezijdige) hoofdpijn op hetzelfde moment worden veroorzaakt, of voor een oculaire migraine naar volg een migraine hoofdpijn.

De symptomen van oogmigraine symptomen

Mensen met oculaire migraines kunnen verschillende visuele symptomen hebben. Mogelijk ziet u een kleine, groter wordende dode hoek (scotoma) in uw centrale zicht met heldere, knipperende of flikkerende lichten (scintillaties) of golvende of zigzaglijnen rond de dode hoek. De dode hoek wordt meestal groter en kan over uw gezichtsveld bewegen.

Dit volledige fenomeen van migraine kan binnen enkele minuten eindigen, maar duurt meestal tot 30 minuten.

Ongeveer 60 procent van de migrainepatiënten ervaart ook een “prodrome” dat optreedt dagen of weken vóór de migraineaanval. Symptomen van een migraine periode kunnen subtiel zijn en kunnen veranderingen in stemming, verlangen naar bepaald voedsel of een algemeen gevoel van moe zijn omvatten.

Wat veroorzaakt een oculaire migraine?

Men denkt dat oculaire migraine dezelfde oorzaken heeft als migrainehoofdpijn. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben migraine “vrijwel zeker” een genetische basis, en sommige studies zeggen dat 70 procent van de mensen die aan de stoornis lijden, een familiegeschiedenis heeft van migrainehoofdpijn.

Het lijkt erop dat migraine wordt veroorzaakt door activering van een mechanisme diep in de hersenen, dat ontstekingsstoffen afgeeft rond de zenuwen en bloedvaten van het hoofd en de hersenen. Maar waarom dit gebeurt en wat de spontane oplossing van een oculaire migraine tot gevolg heeft, blijft onbekend.

Beeldvormingsonderzoeken hebben ook aangetoond dat veranderingen in de bloedtoevoer naar de hersenen optreden tijdens oculaire migraine en visuele aura, maar de onderliggende oorzaak van deze veranderingen is niet bekend.

Migraine treft meestal volwassenen in hun dertiger en veertiger jaren, maar ze beginnen vaak in de puberteit en kunnen ook van invloed zijn op kinderen. Vrouwen hebben tot drie keer meer kans dan mannen om migraine te krijgen.

Hoewel statistieken specifiek voor oculaire migraine niet beschikbaar zijn, lijden volgens de WHO ongeveer 15 tot 18 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen in de Verenigde Staten aan migrainehoofdpijn.

Veel voorkomende ‘triggers’ van migraine die ervoor kunnen zorgen dat een vatbaar persoon een migraineaanval krijgt (inclusief oogheelkundige of oculaire migraine) omvatten bepaalde voedingsmiddelen, zoals oude kazen, cafeïnehoudende dranken, rode wijn, gerookt vlees en chocolade.

Levensmiddelenadditieven, zoals monosodium glutamaat (MSG), en kunstmatige zoetstoffen kunnen bij sommige personen ook migraine veroorzaken.

Andere mogelijke triggers van migraine zijn sigarettenrook, parfums en andere sterke geuren, felle of flikkerende lichten, gebrek aan slaap en emotionele stress.

Oogmigraine behandeling en preventie

Omdat ze over het algemeen onschadelijk zijn en meestal binnen een half uur vanzelf oplossen, hebben oculaire migraine meestal geen behandeling nodig.

Als u aan het rijden bent of andere taken uitvoert die een goed gezichtsvermogen vereisen wanneer zich een oculaire migraine voordoet, stop dan met wat u doet en ontspan totdat uw gezichtsvermogen terugkeert naar normaal. (Als u aan het rijden bent, trek dan zo snel mogelijk naar de kant van de weg en wacht tot de gezichtsstoornissen volledig zijn verdwenen.)

Als u visuele stoornissen ervaart die deel uitmaken van een migraine met aura, of als u toekomstige oogheelkundige migraine of migraine-hoofdpijn wilt voorkomen, is het een goed idee om uw huisarts te raadplegen voor een examen en advies.

Ook moet u overwegen een uitgebreid oogonderzoek te doen bij een optometrist of oogarts wanneer u ongewone zichtsymptomen ervaart om gezichtsbedreigende aandoeningen zoals een losgelaten netvlies , dat onmiddellijke aandacht vereist, uit te sluiten.

Uw arts kan u advies geven over de nieuwste geneesmiddelen voor de behandeling van migraine, inclusief geneesmiddelen die zijn ontworpen om toekomstige aanvallen te voorkomen. Mensen die migraine ervaren die langer dan 24 uur aanhoudt of die meer dan twee migraine per maand hebben, zijn in het algemeen goede kandidaten voor preventieve medische behandeling.

Het is ook een goed idee om een ​​dagboek van uw dieet en activiteiten net voorafgaand aan uw episodes van oculaire migraine of migraine met aura bij te houden om te zien of u mogelijke migrainetriggers kunt identificeren die u in de toekomst kunt vermijden.

Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3aaa8":{"name":"Main accent","parent":-1},"c656f":{"name":"Accent Light","parent":"3aaa8","lock":{"lightness":1,"saturation":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"3aaa8":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"c656f":{"val":"rgb(241, 245, 248)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"l":0.96,"s":0.33}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3aaa8":{"val":"rgb(47, 138, 229)","hsl":{"h":210,"s":0.77,"l":0.54,"a":1}},"c656f":{"val":"rgb(243, 246, 249)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"s":0.33,"l":0.96,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":134,"s":0.99,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Klik hier om het boek gratis te downloaden
>