Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

oogafscheiding

Oogafscheiding is een vaak gelige substantie die plakkerig is. Het kan je een gevoel geven dat de ogen als het waren zijn “dichtgelijmd”. Meestal is het van tijdelijke aard, maar als je er ’s ochtends wakker mee wordt dan kan het ook langere tijd duren. Als het laatsten bij jou van toepassing is dan is het verstandig om medische hulp te overwegen.

In vrijwel alle gevallen is deze gelige, kleverige substantie ongevaarlijk en maakt het deel uit van ons natuurlijke afweersysteem. In sommige gevallen wordt het veroorzaakt door een onderliggend probleem, en is het verstandig om na te denken over een mogelijke behandeling. In dit artikel bespreken we de mogelijke oorzaken en de mogelijke behandeling van oogafscheiding.

Mogelijke oorzaken van oogafscheiding

Er zijn tal van mogelijke oorzaken waarom één of beide ogen afscheiding produceren. Verreweg de meeste oorzaken zijn onschuldig, maar het kan ook het resultaat zijn van een vervelende aandoening. De vaakst voorkomende reden van deze afscheiding in de ogen is vlak nadat je bent wakker geworden. Iedereen herkent die gelige stukjes in de ooghoeken.

Deze afscheiding is het gevolg van een bepaalde bacterie en kunnen het gevolg zijn van een iets te vette huid of een restje make-up dat je de avond ervoor niet geheel hebt schoon gemaakt. Het kan in ernstige gevallen leiden tot een nare aandoening zoals Blefaritis. Dit is een ontsteking van je wimpers die een dikke gelige pus van bloedcellen produceert. Tevens is het zo dat wanneer je een flinke verkoudheid of griep te pakken hebt je over het algemeen meer oogafscheiding hebt. De gelige kleverige afscheiding is een natuurlijke verdediging tegen een aandoening als een “Pink eye”, dit is een virus infectie die het membraan van je oogbol aanvalt.

Dunne oogafscheiding kan ook het gevolg zijn van een allergie of een griep. Deze klachten verdwijnen vrijwel altijd zodra je weer beter bent. Windvlagen of pollen kunnen ook leiden tot een irritatie van je ogen, wat oogafscheiding als gevolg kan hebben.

Hoe kun je oogafscheiding het beste behandelen?

Hoe je oogafscheiding het beste kunt behandelen is afhankelijk van de reden waarom de ogen deze afscheiding produceren. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om een eind te maken aan dit probleem. Wanneer je last hebt van een klein beetje oogafscheiding dan heb je thuis waarschijnlijk alles binnen handbereik. Mocht je extreem veel last hebben van oogafscheiding kan kun je het beste de huisarts raadplegen. In het laatste geval is het goed mogelijk dat hij of zij een antibioticakuur voorschrijft om de afscheiding tegen te gaan.

  • Wanneer de ogen dicht zitten en als het ware “vastgelijmd” zijn door oogafscheiding dan kun je het beste een lauw-warm washandje tegen de ogen aanhouden. Door de warmte en het vocht zal de afscheiding los raken en kun je de ogen openen.
  • Treed het probleem zich op wanneer je net nieuwe make-up hebt gebruikt, dan zou dit heel goed de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Dezelfde infectie is mogelijk ook in de make-up, dus is de kans dat de infectie terugkomt groot. Onderschat het gebruik van make-up niet, cosmetica is namelijk de belangrijkste oorzaak van oog infecties.

Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3aaa8":{"name":"Main accent","parent":-1},"c656f":{"name":"Accent Light","parent":"3aaa8","lock":{"lightness":1,"saturation":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"3aaa8":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"c656f":{"val":"rgb(241, 245, 248)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"l":0.96,"s":0.33}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3aaa8":{"val":"rgb(47, 138, 229)","hsl":{"h":210,"s":0.77,"l":0.54,"a":1}},"c656f":{"val":"rgb(243, 246, 249)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"s":0.33,"l":0.96,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":134,"s":0.99,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Klik hier om het boek gratis te downloaden
>