Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

Wanneer iemand last heeft van gezwollen ogen kan dit meerdere oorzaken hebben. In dit artikel richten wij ons op de meest voorkomende symptomen.

Gezwollen oog door een allergie

Een allergie is het meest voorkomende probleem waardoor ogen gaan zwellen. Dit kunnen allergieën zijn die je binnen en buiten op kunt lopen en zorgen voor de aanmaak van histamine in het oog. Dit maakt het oogprobleem erger dan het al was en zorgt ervoor dat je automatisch in het oog gaat wrijven. Daardoor komt er alleen maar meer histamine vrij wat zorgt voor een flinke zwelling van het oog.

Ooginfecties aan het oog

Een ooginfectie leidt vaak tot gezwollen ogen en rondom de ogen en oogleden. Er zijn een hoop verschillende infecties die veroorzaakt worden door bacteriën of virussen. Blefaritis is één van deze ontstekingen die een gewollen oog tot gevolg heeft. De symptomen zijn onder andere droge ogen, jeukende ogen en overmatig tranen. Het veroorzaakt een gevoel alsof er iets in je oog zit.

Het kan ook zijn dat je last hebt van een infectie zoals conjunctivitis. Deze besmettelijke infectie heeft vaak een bacteriële oorsprong. Het kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld contactlenzen, milieu-irriterende stoffen, make-up en oogdruppels. Naast zwelling zorgt het ook voor branderige ogen, jeuk en roodheid. Let erop dat het besmettelijk is, neem dus voorzorgsmaatregelen om de kans op overdragen zo klein mogelijk te maken.

Een andere voorkomende infectie is styes. Deze infectie is te vergelijken met puistjes die rond de ogen en oogleden zitten. Hiervoor geldt dat het belangrijk is om ze met rust te laten. Probeer ze in ieder geval zeker niet uit te drukken, dat kan leiden tot verspreiding van de infectie. Was goed je handen wanneer je de ogen aan raakt als je bijvoorbeeld make-up wilt verwijderen.

Hoe behandel je gezwollen ogen?

Voor gezwollen ogen zijn er verschillende soorten medicatie verkrijgbaar die ervoor zorgen dat de zwelling afneemt. Een bezoek aan een arts zal helpen om de meest voorkomende oorzaken te verhelpen. Wanneer je last hebt van een allergie dan kan het helpen om orale antihistaminica en decongestiva te gebruiken in druppelvorm. Wanneer je geen last hebt van een allergie dan kun je ook een lauw warm washandje over de ogen leggen. Dit helpt de klachten te verzachten. Je zou ook een ice-pack over de gezwollen ogen heen kunnen leggen. Let er dan wel op dat je dit niet langer dan 10 minuten doet, dan zou het wel eens een averechts effect kunnen hebben. Beide methodes zorgen voor een vermindering van de zwelling.

Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3aaa8":{"name":"Main accent","parent":-1},"c656f":{"name":"Accent Light","parent":"3aaa8","lock":{"lightness":1,"saturation":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"3aaa8":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"c656f":{"val":"rgb(241, 245, 248)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"l":0.96,"s":0.33}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3aaa8":{"val":"rgb(47, 138, 229)","hsl":{"h":210,"s":0.77,"l":0.54,"a":1}},"c656f":{"val":"rgb(243, 246, 249)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"s":0.33,"l":0.96,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":134,"s":0.99,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Klik hier om het boek gratis te downloaden
>