Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

De verlamming van Bell (Bell’s Palsy) is een tijdelijke zwakte of verlamming van de aangezichtszenuw die bekend staat als de zevende hersenzenuw. Deze zenuw regelt gezichtsuitdrukkingen, beweging van het ooglid en de spieren van het voorhoofd en de nek.

De verlamming van Bell treedt meestal plotseling op en beïnvloedt het grootste deel van één kant van het gezicht. De oorzaak is vaak onbekend, maar de aandoening is in verband gebracht met bepaalde virussen zoals herpes simplex en herpes zoster (gordelroos).

Risicofactoren voor de verlamming van Bell zijn diabetes, zwangerschap en de ziekte van Lyme. Statistieken tonen aan dat de verlamming van Bell ongeveer één persoon van de 60 of 70 treft. Na het abrupte begin van Bell’s verlamming, ontwikkelen de meeste mensen maximale zwakte binnen 48 uur. Voorafgaand aan het begin voelen sommige mensen pijn achter het oor. Hoewel Bell’s verlamming lijkt op een beroerte, zijn er geen andere neurologische symptomen.

Hoe beïnvloedt Bell’s Palsy de ogen?

De meeste mensen met de verlamming van Bell kunnen niet knipperen aan de aangedane zijde van het gezicht. Tegelijkertijd kan het onderste ooglid naar buiten draaien ( ectropion ). Het gezicht en de lippen aan de aangedane zijde worden afhangend en u hebt weinig of geen controle over hun spierfunctie.

Omdat de spier die het oog opent, wordt bestuurd door een afzonderlijke schedelzenuw, kunt u het aangedane oog gemakkelijk openen. Maar helaas kunt u het ooglid niet sluiten. Als gevolg hiervan hebben de meeste mensen met de verlamming van Bell last van een extreme vorm van het droge-ogen-syndroom, bekend als exposure- keratitis .

Bell’s Palsy behandeling & genezing

Behandeling voor de verlamming van Bell omvat gewoonlijk genereus gebruik van oculaire smeermiddelen, zoals niet-geconserveerde kunsttranen en oogzalven. Veel mensen eisen dat het ooglid wordt gepatcht of dichtgebonden tijdens het slapen, om het vochtig te houden.

Als u een naar buiten gericht ooglid ontwikkelt, moet u mogelijk een operatie ondergaan om het te herstellen. Ongeveer 80 procent van de mensen met de verlamming van Bell herstelt zich binnen zes maanden. Maar zonder de juiste zorg voor het betrokken oog, kunt u onnodige en permanente gevolgen ondervinden zoals hoornvliesulceratie en littekens op de heldere voorkant van uw oog.

Geen Vieze Brillenglazen meer?

Download tijdelijk gratis het Succesvolle Brillen boek “De meest gemaakte fouten bij het dragen van een bril” en maak vieze glazen verleden tijd.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3aaa8":{"name":"Main accent","parent":-1},"c656f":{"name":"Accent Light","parent":"3aaa8","lock":{"lightness":1,"saturation":1}}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"3aaa8":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"},"c656f":{"val":"rgb(241, 245, 248)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"l":0.96,"s":0.33}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3aaa8":{"val":"rgb(47, 138, 229)","hsl":{"h":210,"s":0.77,"l":0.54,"a":1}},"c656f":{"val":"rgb(243, 246, 249)","hsl_parent_dependency":{"h":209,"s":0.33,"l":0.96,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"3e1f8":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"3e1f8":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":134,"s":0.99,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"3e1f8":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Klik hier om het boek gratis te downloaden
>