neppe ray ban zonnebril

De lente is de afgelopen tijd begonnen en de zon schijnt volop, genoeg redenen om je zonnebril weer op te zetten. Maar hoe herken je een neppe Ray Ban zonnebril? Bij velen is een Ray Ban zonnebril de onbetwiste favoriet en valt daarom vaak ten prooi aan imitaties. Van een afstandje zijn veel van deze neppe Ray Ban brillen nauwelijks van de echte te onderscheiden. Maar wanneer je ze beter bekijkt zie je wel degelijk verschillen. Maar waar moet je dan precies op letten?

Het is tegenwoordig niet moeilijk om neppe producten te bestellen, in Google kom je al snel uit bij een Chinese webwinkel waar je volop neppe artikelen kunt kopen. Zo kost een Rau Ban zonnebril nog maar een paar euro, een koopje toch? Tijdens één van mijn vakanties naar Thailand kwam ik ze ook overal tegen. Op kraampjes liggen allerlei modellen van bekende merken, te koop voor een schamele 150 bath (ongeveer 3 euro).
Of je helemaal happy moet zijn na het kopen van een neppe Ray Ban is echter een tweede. De bril is namelijk van niet al te beste kwaliteit. Het merk lijdt natuurlijk ook onder al die namaak spullen. Je kunt natuurlijk het beste een echte Ray-Ban zonnebril kopen. Lees onze tips en wordt een kenner in het herkennen van een neppe Ray Ban zonnebril!

De Ray Ban brillenetui

Voordat ik je ga vertellen hoe je een neppe Ray Ban herkent kun je alvast een kijkje nemen naar de etui. Echte en namaakproducten kun je onderscheiden door naar de kleine details te kijken. Bij een etui van een echte Ray Ban staat het logo namelijk niet alleen op de etui zelf, maar tevens op de button waarmee je de etui opent. Zie je op die plek geen logo? In dat geval kun je al gaan twijfelen of het product wel echt is.

De bijsluiter

Wanneer je de nieuwe bril net uit z’n verpakking haalt spiek dan even naar de bijsluiter van je bril. Bij het origineel staat namelijk het adres van de leverancier op de voorkant van de bijsluiter. Bij een neppe Ray Ban zonnebril zal de bijsluiter ontbreken of staat er maar een klein deel van het adres.

Het brillendoekje

Het brillendoekje kan eveneens echt van nep onderscheiden. Bekijk het Ray Ban logo bijvoorbeeld eens goed op het doekje. Bij een imitatie is dit logo namelijk niet altijd even zorgvuldig afgedrukt. Als de randen van het doekje slecht zijn afgewerkt kun je ook vraagtekens plaatsen bij de echtheid.

De sticker

Zodra je de Ray Ban zonnebril uit het doosje haalt kun je de sticker op de zonnebril bekijken. Is de naam van de leverancier op een foutieve manier gespeld dan weet je genoeg..

Logo op het glas

Dan is het tijd voor de zonnebril zelf. Bij een merk zonnebril staat het logo op het glas aan de rechterkant. Hier zit vaak een verschil tussen echt en nep. Staat het logo erin of ligt het op het glas? Wanneer het logo op het glas ligt dan is het een stempel, en dus een imitatie zonnebril. Zit het logo in het glas dan is het een gravering. Dit is typerend voor een echte Ray Ban zonnebril.

De brillenpootjes

Ook de pootjes van de zonnebril zijn een goede graadmeter. Hoe ver zitten de metalen brillenpootjes in het plastic gedeelte? Bij een neppe Ray Ban zonnebril is er meestal sprake van een kromming of een slechte afwerking waarbij het metaal bijna het eind van het plastic raakt.

De kleine details

Het kan natuurlijk ook in de allerkleinste details liggen. Twijfel je aan de echtheid van je Ray Ban zonnebril? Deze opsomming van kleine details kunnen jouw gevoel ontkrachten, of juist bekrachtigen.

  • Zowel de naam als maataanduiding ontbreken aan de binnenzijde van de neusbrug
  • Er is geen tweede schroef aanwezig in het scharnier
  • De kleuropdruk aan de binnenkant van de brillenpootjes is niet correct
  • De neuspads zijn onjuist. Bij een echte staan de R en de B in de neuspads gegraveerd, niet het logo
  • Omschrijving van het model en maat corresponderen niet met de zonnebril
Bronvermelding: Pearle