motorhelm voor brildragers
Het vinden van de juiste motorhelm voor brildragers valt niet mee. Als je met bril op de motor wilt rijden is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Als brildrager moet je op zoek gaan naar een type motorhelm waarbij je gemakkelijk je bril op kunt doen. Maar je moet ook rekening houden met condensvorming en de grootte van je bril. Als brildrager moet je dus met meer zaken rekening houden als je een motorhelm wilt kopen.

De juiste motorhelm voor brildragers

Als je op zoek gaat naar een motorhelm dan heb je keuze uit vele verschillende types. Voor brildragers is het van belang dat een motorhelm comfort en gemak biedt. Niet alle motorhelmen zijn even bril vriendelijk. Met onderstaande tips hopen we het kiezen van een motorhelm gemakkelijker te maken. Als je op zoek gaat naar een helm dan krijg je te maken met onderstaande drie types.

Integraalhelm

Een integraal helm sluit helemaal rondom je hoofd aan. Dit type is niet zo brill vriendelijk. Als je als brildrager een integraalhelm wilt opdoen, dan moet je eerst je bril afdoen om vervolgens de helm op te zetten. Daarna moet je weer je bril opdoen. Echter is dat erg lastig, doordat de helm aansluit op je hoofd kunnen de brilpootjes nog wel eens blijven steken.

Systeemhelm

Een goed alternatief voor een integraalhelm is een systeemhelm. Door het opklapbare kinstuk van een systeemhelm kan je gemakkelijker de helm op en af doen terwijl je een bril draagt. Je hoeft dus niet eerst je bril af te zetten, doordat je simpelweg het kinstuk omhoog kan klappen. Voordat je gaat motorrijden klap je het gezichtsdeel weer naar beneden. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kan rijden. Het beste kan je op zoek gaan naar een systeemhelm die speciaal voor brildragers zijn gemaakt. Deze helmen zijn speciaal ontworpen voor brildragers en aan de binnenkant is dus een uitsparing gemaakt voor de brilpootjes. Hierdoor ervaar je minder snel irritatie van de brilpootjes die een drukkend gevoel geven. De meeste brildragende motorrijders kiezen voor een systeemhelm.

Jethelm

Naast de systeemhelm en integraalhelm zijn er ook nog jethelmen. Deze motorhelmen bieden een mindere bescherming, waardoor veel motorrijders dit type helm niet dragen. Echter hoef je de bril niet af te zetten als je een jethelm opdoet. Dit komt doordat een jethelm open is. Bij hoge snelheden kan dit open karakter ervoor zorgen dat de helm de neiging heeft om te gaan liften.

Juiste motorhelm voor brildragers

Een systeemhelm is qua comfort, gemak en veiligheid de beste keuze voor brildragers. Echter is het wel zoeken naar de juiste systeemhelm. Het beste kan je naar een fysieke motorkleding voor advies en het passen van helmen. Motorkledingstore, gevestigd in Eindhoven en Breda, heeft een zeer uitgebreid assortiment motorhelmen en helpt je graag bij het vinden van de perfecte helm!